Proffdrømmen, fergetur og skuffelse

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtTanken om å legge skoene på hylla kommer ikke snikende men løpende i rennefart når man står opp 04.30 for å ta ferga ut til Røst for å spille kamp. Men når man jager en proffdrøm er dette noe som bare må gjøres.

Etter 4 timer på bøljan blå over Vestfjorden ankommer vi øyriket ca kl 10. Der blir vi, som alle gode lag, hentet i egen buss i regi Røst IL. Vi ankommer «stadionanlegget» og blir henvist til garderobene.

Etter å ha gjennomgått en god oppvarming og fått informasjon om dagens plan, er det på tide å stille om til kamp. Vi kommer ut til hymnen fra NRK-serien Hjemmebane og blir tatt godt imot av motstandere og fans.

Kampen er i gang og vi starter der vi alltid starter. Røst får lov til å styre di første 20 minuttene og får kjapt uttelling. Innkast fra midten, der skal vi ha kontroll. Men vi står litt for høyt med backlinja. Røst spiller litt ball bak i forsvaret før di gjør som de alltid gjør, dryler ballen frem og håper Stig-Gjøran kan praktisere litt magi. Det gjør han. Får en halv banelengde til å løpe i å setter avslutningen sikkert i mål. 1-0.

Det andre målet kommer etter litt ping-pong fotball i egen 16 meter der vi ender opp med å takle ballen til motspiller som takker for pasningen og skyter inn 2-0.

Etter andre omgang starter har vi tatt over kampen og vi merker at Røst henger i tampene. De hadde nok forventet en walkover men det er ikke vi interessert i. Vi kommer oss til sjanse på sjanse men det vil seg ikke. Vi går til pause med 2-0 i sekken men har langt fra gitt opp.

Så skjer det som preger kampen mest. Vi har ballen dypt inne på venstrekant og slår et innlegg. Røstkeeper Håvard Pedersen og Christer løper etter samme ball og kolliderer. Keeper blir liggende og har fått seg en real trøkk. Det ender med ambulansefly til Bodø der han får konstatert 3 brudd i ansiktet. På vegne av alle i Steigen SK ønsker vi keeper Håvard Pedersen en hurtig rekonvalesens.

Etter 35 minutter utsetting av kamp bestemmer vi for å fortsette i samme spor. Dessverre får vi et rødt kort tidlig etter at kampen starter igjen. Vi tar oss mer sammen og løper mer for hverandre etter det. Aleksander Mathisen får ballen ute på høyre og slår et innlegg mot Christer som flikker ballen videre i feltet. Undertegnede får ballen på 16 meteren og klarer på en eller annen måte å skyte ballen mot mål. 2-1 og vi er tilbake.

Vi får oss nok en kalddusj når Øyvind Juliussen setter inn et mål etter forferdelig dårlig press av undertegnede. 3-1 men vi gir oss ikke.

Christer og dagens debutant Jørgen Asp koker sammen en plan som lurer samtlige som befinner seg på øyriket. Direkte fra avspark løper Asp i bakrom, Christer har servitørhatten på seg og slår en vektet ball i bakrom til Asp som sender to stykker til fergekaia med en skuddfinte før han plasserer ballen i mål.

Røst tror nok de har revolusjonert fotballen men sett under øyne som ikke holder til i klubben så er det ganske primitiv fotball som spilles. Etter ca 15 pasninger i bakre ledd kommer den lange ballen til Stig-Gjøran Isaksen som er som en ål, umulig å hanskes med. Etter et par karuseller med våre spillere sender han ballen i mål og fastsetter sluttresultatet til 4-2.

Etter en tøff og hardspilt batalje er det også noe utrolig at Røst avslutter kampen med 11 mann. Kampen ender med 3 gule kort og 1 rødt, noe som ikke helt står i stil til det som faktisk skjedde utpå der. Ellers så kan benken til Røst også gå inn i seg selv å innse at det er bare fotball, så det er helt greit å unngå å slenge med leppa fra sidelinja.

Poeng Røst:

3 – Stig Gjøran Isaksen

2- Håvard Pedersen

1 – Øyvind Juliussen

Poeng Steigen:

3- Martin Haug

2- Jørgen Asp

1- Eivinn Johnsen

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags