I forbifarten overhøres komiteen for spillerbørsen. 3 poeng til speaker...

Matchvinner Lars Egil  Furebotten, som også er leder i IL Vinger.

Matchvinner Lars Egil Furebotten, som også er leder i IL Vinger. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vinger snudde til 4-3 mot Storm.

DEL

an-ligaenOnsdag, kampdag.

På Dragefossen stadion spilles Junkeren 2 mot kamma kl 1900. På TV spilles Norge – Panama kl 1900.

Hovedkampen i dag er selvfølgelig Vinger mot Storm på Vensmoen kunstgress, kl 1900.

Værgudene har bidratt med +5 grader og ved kampstart er det faktisk en «oppholds-æling». De fremmøtte nikker spent til hverandre mellom hetta og skjerfet, men tar aldri hendene ut av lomma.

De er for rutinerte til det.

Rammen rundt er upåklagelig som vanlig. Kiosken er åpen, ungene leker, Speaker fyrer oppunder, og Dire straits ljomer over høyttaleranlegget idet spillerne entrer matta. Det er mye som står på spill.

Peising

Noen av topplagene må jo avgi poeng i dag, og verken Storm eller Vinger har noen poeng å by på. Her må det knipes inn et her og der, men helst alle 3.

Før publikum har kommet seg helt på plass og fått langsynet fokusert, står det 0-1. Selv nordavinds-trekken må vike for en peising fra Storm.

Vinger sliter med å riste av seg sjokket. Det går stort sett i feilpasninger og balltap. Storm slår langt ibakrom, og er flere ganger nært å lykkes. Hjemmepublikummet mumler, og sparker grus.

Det går som det må gå. Plutselig slås langpasningen opp til en mann mot mann duell, det forsøkes å skjerme inn til keeper, men med mann i rygg blir den tuppet forbi, og i mål.

«Soleklart frispark for dytt i rygg» Det sies det på en sånn måte som bare folk fra øvre Saltdal kan, og er kjent for fra tidligere kassett-utgivelser. Mulig det ikke var frispark, dommeren så iallfall ikke noe, og målet blir stående.

Pausen kommer omtrent samtidig som vårherre finner det for godt å starte vanningsanlegget på full styrke. 0-2, Nordavinds-trekk, og pissregn. Hadde det ikke vært for jentene i kiosken, med nystekte sveler og kaffe, så hadde de fleste valgt 2. omgang av landskampen for resten av onsdags kvelden.

2 poeng til oppmann

I forbifarten overhøres komiteen for spillerbørsen. 3 poeng til speaker Frank Marius Pettersen, 2 poeng til oppmann Trond Bakke, og 1 poeng til damene i kiosken er status etter 45 minutter.

Så starter andre omgang og håpet om opphenting. Men det går sakte. Storm er gode til å stykke opp spillet, og dra ned tempoet. De har kampen akkurat der de vil ha den når den forløsende scoringen kommer.

1-2 ved Mikael Tronstad, 2-2 ved Mathias Halvorsen, humøret stiger betraktelig blant de fremmøtte. Kan det faktisk holde til poeng, og kanskje alle 3?

Det er jo knapt nok spilt en eneste kamp i Vingers nye satsing uten straffe imot. Og heller ikke denne gangen. En forsvarer går hardt i rygg på feilvendt spiller og dommeren blåser. Hjemmepublikummet tar sats og mer enn antyder at de er uenige i avgjørelsen, på samme fargerike måte som ved 0-2 scoringen, men de vet nok innerst inne at det var kanskje ikke helt talentløst å blåse på denne.

Kan Martin Pettersen redde dem denne gangen også? Han har reddet 3 straffer så langt denne sesongen, og har 100% uttelling. Nei, denne gangen blir han med på finten, og Storm setter den trygt i motsatt hjørne. 2-3, og mumlingen tiltar. Det skal altså ikke lykkes for Vinger denne gangen heller.

Men spillerne har liksom våknet litt til etter 2 scoringer. De har flyttet spillet mye høyere i banen, og Storm kommer ikke på langt nær til like mange muligheter. Det er noen enkeltprestasjoner, og taklinger, som viser at her skal vi ikke gi ved dørene. De andre spillerne følger etter, og hele Vinger virker tent nå.

4-3

Vinger presser på, og luftens hittil ukjente baron Mikael Tronstad har kommet litt unna markeringen sin. Innlegget er perfekt og han styrer headingen i bue over Storms keeper. Utligning til 3-3, og det er enda noen minutter igjen.

Presset fortsetter, publikum har troen, og rett før slutt kommer seiersmålet. Mathias Halvorsen takler to driblinger, hvis det er noe som heter det, setter fart til linja og slår ballen inn foran mål.

Der har unge lovende Lars Egil Furebotten plassert seg og kan sikkert styre inn 4-3.

Det er så forløsende. Det har blitt oppholdsvær igjen uten at noen har merket det. Speaker tar av, på lik linje med de frammøtte, og vel så det.

Ingen fryser, ingen sutrer, alle lyser opp.  Ingen husker de første 45. Ingen husker dommeravgjørelser hverken for eller imot. Ingen har hendene i lomma lengere.

Hetta og skjerfet ligger langt bak i nakken. De 3 poengene blir igjen på Røkland denne gangen.

Spillerne på Storm føler nok at de burde ha hatt mere ut av denne kampen, men det kan vi ikke ta hensyn til i dag. Vi må bare gledes over poengfangsten. Takke Storm for en «rysare» av en kamp, som hadde alt et hjemmepublikum kan ønske seg, og aldri, aldri se oss tilbake og minnes prestasjonene fra første omgang.

På spillerbørsen blir det 3 poeng til Mikael Tronstad, 2 poeng til Mathias Halvorsen, og 1 poeng til Mats Erland Myrland.

Alle de som var kvalifisert til poeng i pausen falt ut av lista, og heldigvis for det.

På Dragefossen stadion ble det 0-2, og på TV-kampen ble det 1-0, men akkurat det er det ikke en eneste av de oppmøtte som bryr seg om i det hele tatt. Det finnes da tross alt viktigere ting her i livet.

Send tekst og bilder «

Her kan lagene som har vært involvert i kamp i AN-ligaen sende inn kampreferat!

Artikkeltags