Anki Gerhardsen, mangeårig journalist og kritiker, er nylig ansatt i deltidsstilling som prosjektleder for Lytring ved Nord universitet. Det skriver universitetet i en pressemelding.

– Med hennes kritiske blikk og stemme og store samfunnsengasjement, vil debatten og forskningsformidlingen løftes til nye høyder, står det i pressemeldingen.

Anki Gerhardsen har tidligere jobbet ved universitetet i flere år som foreleser for journalistikkstudiet fram til for noen få år siden.

Flere kjente fjes i panelet

Digitale påvirkningskampanjer, falske nyheter og destabilisering er noen av temaene som skal debatteres under torsdagens Lytring i Stormen.

Øystein Bogen (tv 2), Julie Wilhelmsen (NUPI), Geir Hågen Karlsen (Forsvarets høgskole), Ørjan Karlsson (DSB) og Odd-Jarl Borch (Nord universitet) utgjør panelet, med Anki Gerhardsen som ordstyrer.

Denne debatten, «Krigen skjer på nettet», er den første siden koronaen rammet og lammet samfunnet – og markerer at situasjonen normaliseres og at vi trenger å diskutere andre samfunnskritiske forhold enn virusbekjempelse og helseberedskap.

Hvor går den digitale gråsonen mellom krig og fred, hvor mye ved Russland og Kina bærer til det bålet som nå brenner i USA, og er det sant at østmaktene også prøver å tenne en gnist i Nord-Norge?, spørres det i pressemeldingen.

Sikkerheten ivaretas

Stormen bibliotek skriver at de lager plass til inntil 100 publikummere andre etasje, etter gjeldende smittevernregler.

– Vi håper og tror på et fullsatt bibliotek, med representanter fra offentlige og private virksomheter, studenter og privatpersoner. Media er også selvfølgelig velkommen.