Denne uken behandler Hålogaland lagmannsrett saken der en mann står tiltalt for forsettlig drap på sin tre måneder gamle datter, skriver Statsadvokatene i Nordland i ei pressemelding.

En mann fra Helgeland ble tidligere dømt i Alstahaug tingrett til åtte års fengsels for å ha utøvd vold mot sin tre måneder gamle baby slik at hun døde av skadene den 7. januar 2018. Mannen anket saken, som lagmannsretten nå behandler i Justisbygget i Mosjøen.

Videre i pressemeldinga står det at denne uka har retten fått høre tiltaltes forklaring om hva som skjedde den dagen de dødelige skadene ble påført, og om behandling av barnet i tiden forut for dette. I tillegg har de sakkyndige gitt sine forklaringer om skadene som var på barnet.

Neste uke fortsetter rettssaken med vitneførsel mandag og tirsdag. Aktors og forsvarers prosedyrer er beregnet gjennomført på onsdag i neste uke, som er siste dag i retten.

Saken er etterforsket av Nordland politidistrikt. Det er Statsadvokaten i Nordland ved Erik Thronæs som er aktor i saken. Forsvarer er Svein Holden.