Ane tildelt prestisjetung pris: – Årene i Bodø har gitt sine avtrykk


På vegne av BELMA-juryen overrekker redaktør Kai Swensen BELMA-prisen i gull til prisvinner Ane Christiansen for PASOS. Foto: Thor Nielsen

På vegne av BELMA-juryen overrekker redaktør Kai Swensen BELMA-prisen i gull til prisvinner Ane Christiansen for PASOS. Foto: Thor Nielsen

DEL

Under årets bokmesse i Frankfurt den 14. oktober ble forfatter og spansklærer Ane Christiansen tildelt den prestisjetunge BELMA-prisen i gull for læreboka Pasos, spansk nivå II for den videregående skolen.

Best European Learning Materials Awards (BELMA) er den viktigste europeiske læremiddelprisen. Den deles ut hvert år av en fagkomité som består av fagfolk fra hele Europa. I år var det Pasos som nådde helt til topps.

– Pasos er skrevet til Fagfornyelsen, og jeg har gjort noen helt nye grep for å styrke språklæringen for elevene. Det er utrolig inspirerende for oss at det har blitt lagt merke til i Europa, sier prisvinner Ane Christiansen i en pressemelding.

– Jeg har skrevet Pasos til elevene mine. Unge mennesker som velger å lære et nytt språk, trenger og fortjener den aller beste hjelpen de kan få på veien, fortsetter hun.

Det var redaktør Kai Swensen i Aschehoug Undervisning som på vegne av BELMA-juryen delte ut gull-prisen til Ane Christiansen for spanskkurset Pasos.

Prisbelønnet

Etter innføringen av forrige kunnskapsreform i 2006 startet Ane Christiansen opp med spanskundervisning ved Bodø og Bodin videregående skole. Hun fikk i tillegg ansvaret for å utdanne spansklærere i Nordland for å imøtekomme en helt ny etterspørsel.

– Boka er et resultat av mer enn tjue års arbeid med det spanske språket, og årene i Bodø har også gitt sine avtrykk i boka, forteller Ane Christiansen videre.

Claudia Ulloa Donoso bor i Bodø, og er en prisbelønnet skjønnlitterær forfatter. Claudia har fortalt litt av familiehistorien sin i boka, og hjulpet til med noen andre tekster.

– I tillegg handler en av tekstene om et bilde hentet fra gatekunstprosjektet i byen, poengterer prisvinneren.

Ane Christiansen underviser i spansk ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim. Foto: Thor Nielsen

Ane Christiansen underviser i spansk ved Charlottenlund videregående skole i Trondheim. Foto: Thor Nielsen Foto:

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det at «Pasos er godt strukturert metodisk med en trinn for trinn-oppbygning som hjelper elevene systematisk med å bygge ordforråd og gode språkstrukturer. Bruk av fargekoder og rik illustrering hjelper elevene å beherske både muntlige og skriftlige ferdigheter.

Elevene oppfordres til aktiv kunnskapsinnhenting, blant annet ved å søke svar på nett, noe som forsterker innlæringen av ordforråd og språkstrukturer de allerede har lært.»

Pasos har allerede rukket å bli toneangivende i den videregående skolen. Spanskboka er tilrettelagt både som fysisk lærebok og digitalbok.

– Pasos er på alle måter en personlig bok. Den er skrevet med en enorm kjærlighet til det spanske språket og den spansktalende verdenens folk, natur og kultur, tilføyer prisvinneren til slutt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken