I våre travle dager der enkelhet og bekvemmelighet styrer det mest er tilgang og tilgjengelighet kritiske faktorer. Her har City Nord lagt forholdene godt til rette ved først og fremst god og enkel tilgjengelighet. I tillegg til tilgjengelighet er det godt og rikt vareutvalg sammen med gode tilbud på sosiale møtesteder. Se og bli sett. Utgangspunktet er som nevnt god og uproblematisk tilgjengelighet. Her kommer du lett og bekvemmelig til med bil. En slipper å betale for parkering eller ta ut en gratis parkeringsbillett. Nå er riktignok investerings- og drifts av parkeringen inkludert i prisen på varene, men det merkes ikke.

I sentrum og området rundt Glasshuset er parkeringsplassene fjernet, og de få som er der, er vanskelig å finne, og finner du en, er den meget tidsbegrenset til blodpris. Har du time hos lege, advokat, frisør, NAV, spesial butikk mm, bør du være ute i god tid for å finne parkering. Og etter besøket som ble forsinket, og du har betalt for tjenesten, kommer du ut til en parkeringsbot på kr 700,-. Derfor drar du heller til City Nord, ikke kun for å handle eller sosialisering, men også for å besøke lege, tannlege, advokat, megler mm. Alt er nå der og så kan du bruke de 700 kronene du ville fått i parkeringsbot til en bedre middag. Ja, med vin hvis du så skulle ønske. Men foreløpig finner du ikke offentlige kontorer som NAV, Skatteetaten mm der. Men de bør komme for de skal være tilgjengelig for folket.

Naboen Trekanten har gratis parkering under bygget, men her må du ut av bilen for å hente en gratis parkeringsbillett. Og da er terskelen for høy, du svinger derfor inn på City Nord. På parkeringsplassen utenfor Trekanten har det alltid være god tilgang på parkeringsplasser. Men her må du betale, derfor drar du til City Nord. I desperasjon for å øke kommunens inntekter forlenget de den avgiftsbelagte tiden til kl. 1800. Resultat, ingen parker der og det er derfor blitt en kommunal utgift, og svikt i kundegrunnlaget til Trekanten.

Hva kan vi vente oss i nærmeste framtid? I forbindelse med det grønne skiftet vil City Nord tilby ladning av elbilen din mens du handler, spiser med gode venner eller besøker frisøren. Politikerne sammen med handelsstanden i Glasshuset vil derimot sannsynligvis jobbe for mer begrenset og høye parkeringsavgifter på City Nord. Har du hørt om kjerringa mot strømmen?

I dag gikk jeg fra Bryggerikvartalet til City Nord kl. 1100. Dagen etter Bodø/Glimt vant i snøvær. Ingen fortau var brøytet. Jeg gikk derfor i kjørebanen for biler. Og i landsbyen Bodø med lite og hensynsfull trafikk lar det seg godt gjøre. På de fleste parkeringsplassene var kundene og bilene kommet før brøytemannskapene. Bilene var derfor brøytet inne. På City Nord var parkeringsplassene ikke bare brøytet, men også strødd før kundene kom. (Se bildet). Framkommelighet for rullatorer var allerede god. På veien tilbake var fortauet langs Bankgata brøytet, og gladelig gikk jeg der for ikke å forstyrre terrenggående kjøretøy i brøytet og saltet kjørefelt. Men da brøyteskjæret til traktoren lager en glatt hinne på fortauet falt jeg pladask to ganger. Her lot jeg Nelson Mandelas visdomsord, fritt sitert komme til sin rett. «Utfordringen er ikke det å bli stått ned gang på gang, men å reise seg hver gang».