- Dette er en veldig gledelig melding til alle AN-abonnenter. Vi kommer til å satse stort på disse kampene. Vi skal lage fotballfest på tv og følge Glimt ut i Europa, sier Avisa Nordlands sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen.

Den første kvalifiseringsrunden trekkes 10. august og spilles allerede 27. august. Så spilles andre og tredje kvalifiseringsrunde i september, før det er siste playoff-kamp før gruppespillet 1. oktober.

- Vi følger Bodø/Glimt tett hver eneste dag, og nå kan vi toppe dette med å vise Glimt direkte i disse fire kampene. Det er eksklusive tv-rettigheter, og det er stort for oss i AN, sier sjefredaktøren.

Stor interesse

Med på AN-laget er også Nettavisen og Amedia Direktesport. Det betyr at også Nettavisen-abonnenter og abonnenter av andre Amedia-aviser i hele landet får tilgang til å se Norges beste fotballag på veien ut i Europa for første gang siden 2004.

- Vi er veldig glad for å ha landet denne avtalen med AN, som er en viktig medspiller for oss i det daglige. Det er viktig for oss å nå ut til de som følger oss i hverdagen gjennom AN, men også viktig at folk som følger Glimt og heier på Glimt andre steder i landet får se kampene, sier Glimt-direktør Frode Thomassen.

- Hvordan har interessen vært for å få vise Glimt i Europa?

- Interessen har vært stor, og vi har fått tilbud fra flere aktører som ønsket rettighetene til disse kampene.

- Hvorfor valgte dere AN?

- Tilbudet fra AN var på alle nivå best for Bodø/Glimt. Det er viktig for oss at Glimt og AN har felles ambisjoner, og vi syns det er veldig fint å lande denne avtalen med vår lokale mediepartner. Det er vi veldig glad for i Glimt, sier Thomassen.

Lokal partner

Også AN-redaktøren er glad for at Glimt valgte den lokale mediepartneren i kamp med flere andre interessenter.

- Det har vært krevende forhandlinger med mange store aktører involvert. Men vi har hatt veldig god dialog med Glimt og er stolt over at klubben velger en lokal aktør når de nå skal ut i Europa. Det er et veldig viktig signal om hva Glimt står for i 2020, også utenfor fotballbanen, sier Hanssen.

Alle de fire kvalifiseringsrundene spilles denne sesongen som "singlematcher" - altså ikke både hjemme- og bortekamp. Det betyr at Glimt i verste fall må ut i fire bortekamper før gruppespillet i Europa League.

- Men det kan også bli fire hjemmekamper, og det er klart at vi håper å kunne spille flest mulig kamper hjemme. Det vil være gunstig å slippe unna så mange reiser oppi et allerede tett kampprogram, sier Glimt-direktøren.

- Har dere noen ønskemotstandere i de første rundene?

- Det er vanskelig å si. Vi håper mest at vi kan prestere godt og levere gode resultater. Vi tenker egentlig sjelden lenger fram enn til den neste treningen, sier Thomassen.

Kampene vil kunne sees på alle tenkelige plattformer, fra mobiltelefon til storskjermen hjemme i stua.

- Med direktesport-appen fra Amedia, er det enklere enn noen gang å vise innhold fra ANtv også hjemme i stua, sier Jan-Eirik Hanssen.