To strake seriegull, kvartfinale i Conference League og semifinale i cupen. Det er i skrivende stund status for det helgule toget fra Bodø. Interessen for laget er utvilsomt stor og fortsatt økende. Det gjør at AN nå skrur opp satsingen på Glimt..

– Glimt er Norges beste lag og vår ambisjon er at vi skal ha Norges beste dekningen av Glimt, sier sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen, og fortsetter:

– Vi vet av lesertallene at vår tette dekning av Bodø/Glimt betyr utrolig mye for særdeles mange av våre lesere og abonnenter. På vei inn i en ny sesong, spekket med høydepunkter i inn- og utland, følger vi opp med å løfte vår dekning på et enda høyere nivå, sier han.

Helt konkret går satsingen til AN ut på:

  • Trond Olsen blir Avisa Nordlands egen Glimt-ekspert
  • Glimtlosjen går inn på permanent basis
  • Livesendinger fra mixed zone utvides

Trondzki er tilbake

Etter å ha spilt sin siste kamp for Glimt i 2018, er altså Trond Olsen tilbake i en rolle opp mot klubben. 38-åringen med rundt 300 kamper for de helgule skal fungere som ANs egen ekspert, både på kampdag og ellers gjennom uken.

– Jeg gleder meg til å følge fotballen fra den andre siden. Glimt har prestert på et helt vanvittig nivå de siste årene og interessen er skyhøy. Det skal bli morsomt å få ta del i den interessen via AN, sier Olsen.

Olsen forlot klubben sommeren 2018 etter ikke å ha fått kontrakten forlenget. Den gangen presiserte lysluggen fra Lyngen at han jevnt over hadde hatt noen fantastiske år i klubben, men at det den siste perioden ikke ble helt slik han hadde håpet.

– Jeg har ikke noe uoppgjort med noen. Jeg har et ganske godt forhold til klubben. Jeg har mange gode venner som enda jobber der, sier Olsen i dag.

– Hva kan du bidra med i din nye rolle?

– Først og fremst at jeg kommer til å svare så godt og ærlig som mulig på hvordan jeg ser ting fra mitt perspektiv. Så er det morsomt hvis man kan være uenig i ting og by opp til diskusjon og skape blest rundt klubben.

Seersuksessen fortsetter

I hele høst og vinter har fire, og etter hvert tre ivrige supportere fått ta plass i ANs TV-studio. Gutta i Keegsports har bedrevet såkalt «watch-along» under Glimts kamper i Europa, hvor konseptet har vært at de ser kampen og kommenterer den underveis. Med artige sprell, frekke skråblikk og god underholdning har konseptet rukket å bli en liten suksess. Antall seere ligger stabilt høyt gjennom hver sending – nå utvides satsingen.

Glimtlosjen, som konseptet har blitt navngitt, blir nå videreutviklet til å være et frittstående TV-magasin rettet mot Glimt. Fortsatt skal det være skråblikk og løs humor, med fokus på snakkiser blant supporterne. Sendingene kommer annenhver uke gjennom hele året.

– Det er utrolig gøy at Glimtlosjen lever videre i den kommende sesongen av Eliteserien! Avisa Nordland stolte blindt på oss da vi fikk muligheten til å dekke Conference League-eventyret, og vi synes det er både inspirerende og dristig at vi får fortsette med å gjøre det vi liker aller best – nemlig å lage god fotballunderholdning.

Det sier programleder Ivar Thoresen. Han mener den store vinneren her er supporterne.

– Den store vinneren her blir supporterne! Innhold fra norske fotballklubber er en mangelvare, og spesielt nå som Superlaget er i verdensklasse, så føler vi at folket fortjener et magasin som gjenspeiler dette.

Se jubelscenene fra Glimtlosjen under bragden mot Roma på Aspmyra under:

Se jubelscenene fra studio når det utrolige skjer på Aspmyra.

Thoresen kan røpe at seerne først og fremst kan forvente ærlige meninger.

– Det har alltid vært vårt første bud. Vi ønsker at dette skal gi underholdning. Vi kommer til å ha våre egne skråblikk på kampene som har vært, og kampene som kommer. Vi setter søkelys på enkelthendelser, og ting som både underholder oss, samt irriterer oss, lover han.

Fortsatt blir det «kjellerstue-kulturen» som programmet er tuftet på.

– Det blir også ulike spalter, som lager en rød tråd i programmet. Vi skal ha intervjuer og innslag med folk både i og utenfor klubben, og gjester blir en naturlig del av det hele.

Fyldig mixed zone-sending

Og som om det ikke var nok. Våre TV-sendinger fra mixed zone etter kampene utvides. Fra før har vi streamet de første reaksjonene etter kamp. Det skal vi fortsette med, men nå blir sendinga enda fyldigere med reaksjoner og refleksjoner med sportsjournalistene Freddy Toresen og Stian Høgland.

Her skal Toresen inn og forklare hva han har gitt i børskarakter til spillere, og hvorfor han har satt karakterene han har gjort. I tillegg kommer Høgland og Toresen til å diskutere kampen i seg selv. Alt dette i påvente av at spillere gjør seg tilgjengelige i intervjusonen.

I bunn skal AN selvsagt fortsette sin tette tradisjonelle dekning av Glimt gjennom uka i form av tekst, stillbilder og levende bilder.