Gårsdagens årsmøte i Bodø/Glimt ble historisk. Klubbens utrolige prestasjoner i 2020 framkom i så vel årsberetning som i klubbens regnskaper. Noe som dokumenterte klubbens historiske suksess både på gressteppet som i klubblokalene for øvrig. Årsmøtet ble en ny påminner om at hardt arbeide over flere år med hjelp fra dyktige aktører i klubben gir resultater. En hel nasjon har tatt klubben til sitt hjerte og enda snakkes det i landets ulike klubblokaler om hvordan det var mulig for klubben langt oppe i nord å knuse alle nasjonale fotballrekorder.

Dette bakteppet av historisk gode resultater sanksjonerte det store flertallet av deltakere på Bodø/Glimts årsmøtet. Med et par unntak. Som argumenterte for at årsmøtet skulle vedta boikott av kommende fotball VM i Qatar. Det store flertallet på årsmøtet støttet styrets innstilling om å utsette saken, slik at alle sakens sider kunne utredes og belyses.

Dette har ikke falt i smak hos Avisa Nordland. Og særlig hos redaktør Børre Arntzen, som usminket fratar både styret i klubben, men også årsmøtets store flertall enhver dømmekraft. Siden årsmøtet ikke direkte valgte å fatte vedtak om boikott av Qatar-VM. Med dette som bakteppe erklærer rett og slett AN med fete typer intet mindre enn at Bodø/Glimts omdømme herved er begravd. Samtidig slår AN og Børre Arntzen fast at klubbens troverdighet står på spill i hele landet.

Vi må rett og slett spørre Avisa Nordlands ansvarlige redaktør om han slutter seg til avisas og Arntzens budskap om at styret og årsmøtet i går kveld begravde Bodø/Glimts omdømme i fedrelandet? I våre øyne kan neppe en klubb, styret og det markante flertallet av delegatene på årsmøtet møte beskere mistillit enn det AN serverer sine lesere.

Vi som har våre hjerter i klubben hvor en av vignettene er «førr evig,» så er det rett og slett fordi vi ikke kan akseptere at en mediebedrift som AN gjør sitt ytterste for å tilgrise en av landsdelens flotteste merkevarer, fordi klubben har en annen tilnærming til behandlingen av en politisk sak enn AN og Børre Arntzen.

Vi har tidligere lurt på hva som skulle tilsi at den samme Arntzen har ment seg kvalifisert til å fremme slike giftige råd til Glimts tusenvis av støttespillere. Forrige gang – for et par år siden – fikk den samme Børre Arntzen nasjonal oppmerksomhet ved å anbefale å gi hovedtrener Kjetil Knudsen sparken. Vi tror tiden nå må være inne for at AN tar en opprydding i egen garderobe.

Derfor imøteser vi ANs ansvarlige redaktørs mening om saken.

Les også

Klubbens troverdighet står på spill. Ikke bare i Nordland, men i resten av landet