AN med sterk leservekst

Mer å juble for:  I 2018 kunne Avisa Nordland endelig notere seg for opplagsvekst igjen, og trenden fortsatte i fjor - nå har antallet abonnenter igjen passert 20.000 med god margin .Foto: Tom melby

Mer å juble for: I 2018 kunne Avisa Nordland endelig notere seg for opplagsvekst igjen, og trenden fortsatte i fjor - nå har antallet abonnenter igjen passert 20.000 med god margin .Foto: Tom melby

Stadig flere finner daglig glede ved å lese Avisa Nordland.

DEL

I dag formiddag offentliggjøres nye leser- og opplagstall for norske aviser. De viser at AN har vokst med 4.200 nye daglige lesere det siste året. Også opplagstallene vokser.

Det gleder sjefredaktør Jan-Eirik Hanssen.

- Dette er en særdeles positiv anerkjennelse av den jobben våre dyktige medarbeidere gjør hver eneste dag, hver eneste time og hvert eneste minutt. I en tid med sterk digital konkurranse, ikke minst fra sosiale medier, og hvor noen har agenda for å rive ned tilliten til tradisjonelle medier, er dette gledelig nytt. At så mange flere søker til våre produkter tar jeg som et tegn på tillit, og at vi spiller en viktig rolle i de lokalsamfunnene vi betjener. I en tid med fallende reklameinntekter er det stadig flere som forstår at vi som ikke mottar pressestøtte må ta betalt for deler av innholdet for å lønne våre dyktige medarbeidere som står på døgnet rundt. Det er både gledelig og helt avgjørende at stadig flere velger å investere i lokal journalistikk, sier Hanssen.

Solid vekst

De siste offisielle lesertallene for 2019 viser et samlet daglig lesertall på 61.000 i snitt. Mobil har vokst fram som den klart viktigste kanalen for nyhetskonsum, men papiravisa står fortsatt sterkt.

- Vi betjener primært Salten-regionen med i overkant av 80.000 mennesker. Det høye lesertallet er ikke langt unna den voksne og lesende befolkningen i regionen vår. Det er en særdeles sterk markedsposisjon, sier Hanssen.

Korona-utbruddet har medført rekordhøye lesertall for AN de siste dagene og et rush av nye abonnenter.

- Landet er i krise. Lokalsamfunnene er i krise. Informasjonsbehovet er umettelig. Vi er førstelinja for formidling av viktig og samfunnskritisk informasjon. Derfor bemanner vi kvelds- og helgeskift ekstra for å kunne gi viktig informasjon løpende. Vi har også et ansvar for å by på hyggelige og positive nyheter som trøst og motvekt i en krisetid. Tips oss gjerne, oppfordrer Hanssen.

Også opplagstallene, antall solgte aviser og abonnement, har løftet seg det siste året.

Over 500 i pluss

AN har ifølge de nye tallene et samlet opplag på 20.316. Det er en økning på 526 i forhold til samme måling for et år siden.

I 2012 passerte opplaget 20.000 på vei ned. I løpet av de fire siste årene har opplagstallet vokst med 3.144.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken