Gå til sidens hovedinnhold

AN henter unge talenter - Victoria (27) skal lede Bodø By

- Jeg gleder meg enormt, sier Victoria Finstad.

Fra og med denne uken gjøres det endringer i Bodø By-redaksjonen.

Nå overtar nemlig Victoria Finstad ansvaret for ANs lillesøster, som ble lansert på vårparten i 2019. Dette som en følge av at Bodø By-redaktør Børre Arntzen går over til ny rolle som debattredaktør, mens Finstad altså overtar som Bodø By-leder og skal føre skuta videre.

– Jeg gleder meg enormt til å sette mitt preg på Bodø By-satsingen, og er både stolt og glad for at ledelsen viser meg så mye tillit. Jeg trives og utvikler meg best under press, og med de nye utfordringene som venter meg i 2021 tror jeg at jeg har mange prestasjoner å se frem til, sier Finstad.

Les også

Børre og Stein fronter ny AN-satsing: - Vi skal sette dagsorden

– Det er alltid en glede å kunne løfte frem talenter. Victoria har gjennom sine snart to år som journalist i Bodø By vist at hun har teft for de beste sakene, en god penn og en utmerket evne til å fenge yngre lesere, som er et viktig satsingsområde for oss. Jeg er veldig glad for at hun vil lede Bodø By-satsingen vår videre, sier konstituert sjefredaktør Markus Rask Jensen.

Klare ambisjoner

Finstad har allerede planene klare for hvordan hun skal utvikle Bodø By videre.

– Det blir spennende å sette ultralokal dagsorden. Mitt mål er å gripe unge lesere med gode og godt skrevne historier, i tillegg til å skrive mer om de vanlige og uvanlige tingene i unge voksnes liv, sier Finstad.

– Personlig er jeg veldig sosial, glad i å bli kjent med nye mennesker og syns at det er veldig lite som er for kleint. Så jeg ser frem til mange dype og morsomme samtaler med folk, som har en liten eller en stor historie å fortelle, legger hun til.

Finstad har jobbet i Avisa Nordland siden 2019. Hun har også fartstid i Saltenposten fra tidligere.

– Jeg må innrømme at det er veldig stas å få denne rollen, i en satsing som er så viktig for Avisa Nordland, slår hun fast.

Ny trio

Bodø Bys nye leder får med seg to andre journalister som skal ha som primærfokus å levere stoff til Bodø By.

Oda Oldertrøen (28) kommer tilbake til Bodø og Avisa Nordland etter et opphold i Brüssel, hvor hun har jobbet med kommunikasjon for Norges delegasjon til EU. Hun har sin utdanning fra Bodø, hvor hun gikk på journalistutdanningen ved Nord universitet.

Med seg på laget får Finstad også Pernille Tømmerås (23), som også har utdanning fra samme linje. Hun har jobbet i vikariat i Avisa Nordland siden i fjor sommer, men blir nå fast ansatt.

Og trioen har store ambisjoner.

Særlig innen saksfelt som uteliv, lokalt næringsliv, ungt arbeidsliv og boligjournalistikk for unge voksne.

Kommentarer til denne saken