Gå til sidens hovedinnhold

AN deler ut penger til lag og foreninger – slik kan du søke

Lokale lag og foreninger inviteres også i år til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. Søknadsfristen er 4. mai.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Avisa Nordland ut 900.000 kroner til foreninger og organisasjoner i vårt område.

– For oss er det viktig å bidra tilbake til lokalsamfunnet. Vi ønsker å være en støttespiller for lokal kultur, idrett og identitet. Derfor er det veldig gledelig å kunne gi penger til organisasjoner som jobber for barn og unge, sier konstituert sjefredaktør Markus Rask Jensen i Avisa Nordland.

– Spesielt viktig er det å støtte de som jobber for aktiviteter rettet mot denne målgruppen etter et knallhardt korona-år. De trenger all støtte de kan få, legger han til.

I fjor fikk totalt 35 lag og foreninger i ANs dekningsområde støtte.

Pengestøtten fra avisen inngår i en ordning som omfatter 76 aviser eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fem år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med det formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

Søknadsfristen er 4. mai. Deretter skal en lokal jury bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. Offentliggjøringen skjer 1. juni.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen.

Kommentarer til denne saken