Gå til sidens hovedinnhold

Ambulansesituasjonen I Steigen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg sitter hjemme i stua med ondt i magen når jeg leser om ambulanse situasjonen i Steigen. Jeg ble syk, alvorlig syk og var nær med å miste livet. Hell i uhell var at jeg ikke befant meg hjemme da det skjedde. Jeg vet at Steigen og Hamarøy trenger de ambulansene som er. Ingen av kommunene ønsker at liv skal gå tapt pga. ren tåpskap av Nordlandssykehuset. Mennesker som sitter og leker med andre menneskers liv.

Det er sånn at vært sekund teller. De få sekundene som kan redde ett liv. Vi blir ikke mindre syke på landet og vi blør ikke mindre heller. Jeg tenker med gru på hva som ville ha skjedd med meg om det skulle ha skjedd under dagens situasjon og planer om jeg var hjemme. Jeg hadde hatt en mann og to barn som satt igjen uten meg. I en krisesituasjon kan man ikke vente en time på at ambulansen kommer. Mulig er det få innbyggere i Steigen, men her er store avstander.

Å ha én ambulanse stasjonert i kommunen er helt uhørt. Jeg skjønner rett og slett ikke hva man tenker på når man kan vurdere og gå inn får ett sånt kutt. Jeg lurer på hva som er det mest viktige... Redde liv eller kutte ned på økonomien og livene. Det finnes andre ting å kutte ned på. Som lønninger til dere som planlegger kuttene eller disse såkalte fallskjermene til avtroppende ledere. Tenk så mye som kunne ha blitt spart da? Flere liv faktisk.

Det kan være seg sånn at den ene ambulansen Steigen har igjen er ute på oppdrag og ingen av Hamarøys ambulanser er ledige. Hva da? Å jeg undres på hvor mange ambulanser blir det kuttet på i Bodø kommune. Er livene der verdt mer enn livene her i Nord-Salten? Mitt ønske er at disse høye herrer og damer hører mer på folket og fornuften enn den kyniske lommeboka.

Vi har ingen liv å miste.

Kommentarer til denne saken