Det er brudd mellom Norsk Flygerforbund og Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA). Det er sistnevnte som bryter samtalene.

Det har sørget for at flyene til Luftambulansetjenesten HF ble satt på bakken i ettermiddag.

- Vi har fått opplyst av Lufttransport FW AS at de av flysikkerhetshensyn valgte å sette samtlige fly på bakken ut vakta. Ny vakt går på klokken 18.00, sier kommunikasjonsrådgiver Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten HF.

Etter klokken 18.00 ble seks fly satt på bakken av samme årsak. Det betyr at kun ett fly har mannskap. Det flyet står i Bodø.

Forbundet mer nå helseministeren ta grep.

 Liv og helse settes på spill når Luftambulansetjenesten HF, helseforetaket med ansvar for luftambulansetjenesten, i sitt anbudsregime ikke har sikret kritisk nøkkelpersonell i overgangen til ny operatør. Usikkerhet om fremtiden som ambulanseflyger kan nå føre til flukt av piloter fra ambulanseflytjenesten, med det resultat at en livsnødvendig samfunnstjeneste rakner lenge før ny operatør tar over 1. juli 2019, skriver forbundet i ei pressemelding.

- Vi har hatt en hovedmålsetting om å sikre en fortsatt kvalitativ god ambulanseflytjeneste ved å sørge for at dagens erfarne ambulanseflygere kan fortsette i jobbene sine. BSAA har gitt uttrykk for at de ønsker seg piloter fra dagens tjeneste, og vi har vært villige til å strekke oss svært langt for å finne en løsning. Vi er derfor svært skuffet over at BSAA nå velger å bryte, sier forbundsleder Yngve Carlsen i Norsk Flygerforbund i pressemeldingen,