Har stengt av mobilnettet i Alta: – Åpner det ikke før politiet sier det er greit

Saken oppdateres

DEL

Ifinnmark.no: Telenor har stengt av hele sitt mobilnett i Alta etter pålegg fra politiet.

– Det pågår en aksjon på Alta lufthavn nå, og vi er pålagt å stenge ned mobilnettet. Vi har da stengt mobilnettet i hele Alta, sier informasjonssjef Roald Orheim i Telenor til iFinnmark onsdag kveld klokken 21.15.

Han sikter til politiaksjonen på Alta lufthavn etter at det inkom en bombetrussel mot et Norwegian-fly onsdag formiddag.

– I den forbindelse har vi fått beskjed om å gjøre området mobildødt.

– Hvorfor er dere bedt om å stenge av?

– Det må politiet svare på, men vi gjør som vi er bedt om. Jeg vil tro de andre operatørene har fått samme beskjed, sier Orheim og forteller at de holder det mobildødt i Alta fram til de får en annen beskjed fra politiet.

Stengt i opp til tre timer

Også Telias mobilnett er nede i Alta får iFinnmark opplyst av beboere i byen.

Politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt opplyser at det er på bakgrunn av de oppgavene de skal løse på flyplassen i Alta, at mobilnettet nå er stengt ned.

– Det er av sikkerhetsmessige årsaker. Det er tiltak som er vurdert og tenkt gjennom, sier politiets operasjonsleder Svein Erik Jacobsen.

På direkte spørsmål om det er fare for mennesker, svarer Jacobsen at det ikke er noen fare så lenge de holder seg utenfor politisperringene.

– Er det gjort funn av bombe?

– Det har jeg ingen identifikasjoner på foreløpig, sier Jakobsen.

– Hvor lenge vil mobilnettet ligge nede?

– Opp til tre timer, sier han.

Ingen navn på blokka

Personen som meldte inn bombetrusselen gjorde dette via Norwegians kundechat onsdag formiddag rundt klokken 10:30. Politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt har foreløpig ikke mistenkte i saken.

– Vi har ikke noen indikasjoner eller navn å sette på blokka. Det er et bord vi jobber med, sa Svein Erik Jacobsen til iFinnmark tidligere onsdag kveld.

Tidligere onsdag ble en mann iført håndjern ført bort av den aktuelle flymaskinen på Alta lufthavn. Han hadde ingenting med bombetrusselen å gjøre, men fulgte ikke politiets pålegg da alle passasjerene ble vist ut av flyet.

– Under evakueringen av flyet var det en person som ikke forholdt seg til politiets retningslinjer, sa politiets innsatsleder Anders Bjørke Olssen.

Onsdag kveld bisto Forsvaret med å frakte politiets bombegruppe til flyplassen i Alta. Bombegruppen skal søke gjennom flyet.

Artikkeltags