Søndag møter Bodø/Glimt Sarpsborg 08 på hjemmebane.

Laget som tok tidenes mest suverene seriemesterskap i fjor vil med seier der befeste plassen sin på toppen i år også, og Aspmyra kommer naturlig nok til å være fylt til randen. Slik den alltid har vært fylt tidligere i år.

Sånn burde denne kommentaren ha åpnet. Men sannheten er den stikk motsatte. Fotballaget som har sjarmert en hel verden makter ikke å sjarmere sin egen hjemby.

Det er solgt svært få billetter til søndagens kamp, og Glimt risikerer i beste fall å spille for halvtomme tribuner.

Antakelig finnes det ingen by i verden der gapet er større akkurat nå mellom hva et fotballag presterer på banen og den oppslutning det får på tribunen.

Årsaken er nok sammensatt, men den som har besøkt Aspmyra en regnpisket høstdag vil skjønne at noe av forklaringen ligger der.

Store deler av tribunen er uten tak og sitter man der risikerer man en søkkvåt og vindfull halvannen time mer egnet for polfarere enn fotballfans.

Og selv under tak blir det ofte et kaldt og guffent møte med et nedslitt stadionanlegg.

Det er derfor det lave publikumsoppmøtet paradoksalt nok understøtter Bodø/Glimts planer om et nytt stadion; mer moderne og bedre værbeskyttet. For fotballinteressen i Bodø er faktisk der; torsdagens kamp mot Roma ble utsolgt på minutter.

Onsdag var Glimts planer oppe i Bodø kommunes plan- og miljøutvalg. Der sa et flertall nei til ønsket om å bygge på Rønvikjordene.

Derimot åpnes det for en dialog om heller å legge det nye stadionet til Thallejordene. Det er et fornuftig forslag, som bør kunne få bred støtte.

Det er allerede gitt en åpning for å bruke disse jordene i næringsøyemed, og et nytt helsehus er blant planene som er lansert.

Å fortsette kampen om å få bruke Rønvikjordene med dagens politiske situasjonen i Bodø er fånyttes. Og skulle man likevel få gjennomslag vil et stadion der bli så kontroversielt at det åpenbart vil skade Bodø/Glimts posisjon i store deler av befolkningen.

Både omdømme og tempo tilsier derfor en bygging på Thallejordene, og det er det Glimt og Bodø kommune nå bør gå i dialog om.

Også på disse jordene finnes det riktignok matjord, men den er av en annen kvalitet enn på selve Rønvikjordene, noe som har åpnet for en alternativ bruk.

Og bekymringen for matjorda akkurat her er nokså pussig. Hver år legges det ned i over 750 småbruk i dette landet. Ingen av dem er blitt symboler for et mislykket jordvern; det har kun noen jorder som ligger midt inne i en stor nordnorsk by.

Når det er sagt; Rønvikjordene er uansett viktig matjord som ikke bør havne under asfalt, men heller ikke brukes kun til dyrking av gress.

Bodø/Glimts tidsplan for sitt nye stadion er optimistisk, antakelig for optimistisk. Men det betyr ikke at man kan vente til en ny bydel står byggeklar, den prosessen risikerer nå på bli kraftig forsinket.

Det er i det hele en tendens i debatten til å ville legge alt nytt dit. Det betyr i realiteten at Bodøs byutvikling settes på pause i inntil ti år. Det er selvfølgelig helt uakseptabelt.

Det er aldri lett å finne en god balanse mellom vern og utvikling, men et stadion på Thallejordene komme svært nært et treff. Alle gode krefter bør derfor kunne samles om å bygge et nytt stadion der så raskt som mulig. Så kan jeg kanskje en gang åpne en kommentar på akkurat samme måte som denne. Men da uten å lyve.