GLEM ANTALL POENG, scoringer og avstanden mellom Bodø/Glimt og Norges rikeste fotballklubb, Molde. Se det i perspektiv, tenk på utskiftningene siden i fjor og spe på med skader og sjukdom.

Bodø/Glimt 2020 var et enormt fotballag, tapte én seriekamp, scoret 103 mål og vant med 19 poeng.

Bodø/Glimt 2021 viser at seriegullet 2020 handlet om veldig mye mer enn de 95 målpoengene som forsvant med Jens Petter Hauge (14/8), Philip Zinckernagel (19/18) og Kasper Junker (27/9).

Vil du motta nyhetsbrev fra Nettavisen Norsk debatt?

DET ER KNAPT mulig å gjenta det Bodø/Glimt leverte i fjor. Det var unikt. Likevel er det noe med 2021 som får en til å synes at det en ser nå er enda mer imponerende. Ikke fordi laget flyter som i fjor, det skal veldig mye til, men fordi det ikke lenger spiller noen rolle hvem som til enhver tid er på banen.

Bodø/Glimt handler ikke om hvem som gjør hva i hvilke roller.

Bodø/Glimt handler om at rollene fylles.

DE FÆRRESTE TRODDE den offensive årelatinga etter 2020 kunne holde Bodø/Glimt helt der oppe denne sesongen. Det var feil. Da Ulrik Saltnes ble skadet før Roma-kampen mente mange det var en betydelig svekkelse. Det var også feil. Og da Patrick Berg ble skadet mot Strømsgodset var det mange som mente Bodø/Glimt ville stoppe av seg selv denne onsdagskvelden i Molde.

Feil det også.

BODØ/GLIMT STOPPER ikke. De fortsetter. Det Kjetil Knutsen har øvd på de siste årene sitter nå i ryggmargen hos spillerne. Når en mann går ut kommer en ny mann inn, nesten som om ingenting har skjedd.

Er du villig til å flytte beina begge veier blir du god i Bodø/Glimt.

Alle som følger Kjetil Knutsens plan, blir gode i Bodø/Glimt.

DA ANDREOMGANGEN STARTET mot Molde (0-0), stilte Glimt med bare fem mann fra fjorårets mesterlag. Det var de fem bakerste - keeper Haikin pluss forsvarsrekka. Framover i banen hadde indreløper Sondre Brunstad Fet gitt seg på grunn av sjukdom.

Midtbanen og angrepsrekka var ny med tanke på 2020, men de spiller fortsatt i gult og det er vanskelig å se forskjell på Philip Zinkernagel og Ola Solbakken.

Der har du Bodø/Glimts «hemmelighet».

HUGO VETLESEN HAR slitt med spilletid etter at han ble hentet fra Stabæk for fem millioner kroner. Det var han som erstattet Brustad Fet etter pause. Det første han gjorde var å gjøre bevegelsen som sørget for at han var i posisjon til å gi Bodø/Glimt ledelsen. De neste 43 minuttene løp han skoa av seg og dekket rommene som kreves av Glimts indreløpere.

Han har ikke spilt mye, Hugo Vetlesen, men han har trent like mye som de andre.

Og lært.

I Molde så du hva læring gjør med spillere i Bodø/Glimt.

MOLDE-BODØ/GLIMT var en liten matchball med tanke på seriegullet. Glimt leder nå med fire med 18 poeng igjen å spille om. Det er en betydelig ledelse.

I tillegg har Hugo Vetlesen bevist at også Sondre Brunstad Fets løpskraft kan matches.

I hjertet av laget fyller Elias Hagen hullet etter Patrick Berg med overblikk, ro og mange av de samme pasningene.

Og Ulrik Saltnes, som er ute for sesongen, er godt erstattet av høyreback-reserven Morten Konradsen.

Bodø/Glimt var ikke til å stoppe i 2020.

Du skal være god for å stoppe dem i 2021.