Selv er han fra Kópavogur sør for Reykjavik, hvor torsdagens motstander holder til. Så det er på ingen måte hans islandske favorittlag som står på motsatt banehalvdel i Glimts første kvalikkamp mot Conference League.

Men det betyr ikke at det ikke blir spesielt for Glimts islending å møte laget fra hjemlandet.

Faren til Alfons har da også spilt en rekke sesonger for Valur.

– For min del ekstra gøy og spennende. Det er lag som man kjenner godt, og mange av dem har jeg spilt mot flere ganger. Det er ikke favorittlaget mitt, men pappa spilte for dem da han var yngre. Så det er litt favorittlaget hans, men for meg er det absolutt ikke det, sier Alfons Sampsted.

Rutine

Valur har blant annet tidligere Glimt-spiller Hannes Halldorsson i mål. Ellers finner man spillere som Birkir Mar Sævarsson og Arnor Smarason i troppen. De har spilt en rekke sesonger for henholdsvis Brann og Lillestrøm i norsk fotball.

– Jeg forventer at vi møter et rutinert lag, med spillere som har spilt på et høyere nivå tidligere i karrieren. De mangler kanskje litt av tempoet og intensiteten som de hadde før. Så vi møter en rutinert gjeng, gode på dødballer, gode til å fylle på i boks og gode på etablert spill. Så har de neppe samme intensitet som vi har, sier Glimts solide høyreback.

– Så intensitet blir en nøkkel for Glimt?

– Det blir veldig viktig. Får vi dem til å springe og lar ballen gå fort, så kan det åpne seg huller i laget deres, mener Sampsted.

Selv om han får sjansen til å vise seg fram med Glimt i hjemlandet, handler det først og fremst om å prestere for 23-åringen.

– Selvfølgelig har man lyst til å vise seg fram på Island, men det blir ikke noe annet enn her. Jeg har jo lyst til å vise meg fram her også. Jeg må bare prøve hodet på at jeg skal gjøre akkurat det jeg gjør her, og prøve å gjøre det så godt jeg kan, sier Sampsted.

Ny målgivende

Denne sesongen har han hatt flere offensive bidrag, og mot Sarpsborg 08 lørdag var det hans innlegg Marius Høibråten stanget inn 2-2-målet på.

– Jeg har fått litt bedre treffprosent på innleggene mine i år. Har man det så kommer assistene. Det er en del av det jeg har prøvd å utvikle, og det ser ut som at det går, smiler han.

Valur spiller på kunstgress, så underlaget bør ikke være ukjent for de helgule.

– Det er en ganske bra kunstgressbane. Jeg var der med landslaget i november 2019, og da var det meget bra. Så vi kan ikke klage på gresset, slår han fast.

Slo tilbake

Lørdag ble det som nevnt 2–2 mot Sarpsborg 08. Det gjør at Glimt kun står med en seier på sine åtte siste kamper, og uten seier på de fem siste.

– Prestasjonen var litt så der. Det var ting vi var fornøyde med, og ting vi ikke var fornøyde med. Sånn er det alltid. Det er bra mentalt å slå tilbake etter at vi kom under 1–2. Det var bra å komme tilbake, men vi har ett eller to hakk å gå på synes jeg, sier Alfons Sampsted.