Gå til sidens hovedinnhold

Aldri før hadde han tatt straffespark – derfor var han førstevalget

Glimt vant 4–1 mot Brann i nest siste treningskamp før Eliteserien 2021 sparkes i gang.

For abonnenter

Søndag formiddag tok Glimt imot Brann på Aspmyra stadion. Glimt åpnet med en pangstart, men så begynte ting å se seigt ut for de helgule. Rytmen virket ikke å være på det nivået vi har blitt vante til å se dem spille på. Dog ble det seier til hjemmelaget, hvor neste hjemmekamp er første serierunde i Eliteserien 2021.

Etter kun tre minutter fikk Glimt straffespark – og ettersom den iskalde målscoreren Kasper Junker, som ikke bommet på en eneste straffe i 2020, var det åpent for hvem som helst til å ta muligheten til å vise seg fram.

Denne gang var det nykommeren Sondre Sørli som la ballen på krittet og gjorde seg klar til å sette ballen i mål – og mål ble det. Den tidligere KBK-spilleren plasserte ballen iskaldt i venstre kryss.

– Jeg sto oppført på tavla inne i garderoben før kampen – som straffeskytter. Da var det bare å ta ansvar, sier Sondre Sørli til AN etter kampen.

Første straffe

Hans første mål for Glimt kom søndag fra straffemerket, men én ting var ekstra spesielt med scoringen.

– Det var faktisk min første straffe på seniornivå i fotball, så det var bare å dunke til, gliser Sørli.

– Hvorfor sto du øverst på lista?

– Nei det må du ikke spørre meg om, ler Sørli og legger til:

– Men det var veldig artig.

I tillegg til straffescoring, noterte Glimts nummer 27 én målgivende, noe han mener var viktig for selvtilliten.

– Selvfølgelig er det godt for selvtilliten, samtidig som det er et lite tegn til at jeg gjør noe riktig. Det er bare å fortsette å jobbe hardt på treningene, sier en fornøyd Glimt-spiller.

Til spørsmål om han er klar til å overta stafettpinnen som straffetaker, svarer han følgende:

– Det startet bra, så jeg får vel bare fortsette med det, smiler Sørli.

Derfor var han førstevalget

I 4–1 seieren ble det ikke tildelt bare en, men to straffer til hjemmelaget. Straffe nummer to ble satt i mål av enda en nykommer, Axel Lindahl. Som likt Sørli, scoret sitt første mål for de helgule.

Etter kampen kom Glimt-sjef Kjetil Knutsen med en oppklaring til hvorfor nykommerne fikk ansvar for å ta straffespark.

– Bare det å få score mål er en viktig dimensjon for nye spillere, også er det dette med å rullere litt med å ta straffe. Det er også litt mindre forutsigbart for forberedelsene til motstanderne Det er de to hovedgrunnene til at vi gjorde det som vi gjorde i dag, opplyser Knutsen og legger til:

– Straffe skal alle kunne klare å sette i mål.

Glimt-treneren forteller at det ligger en tanke og plan bak hvem som skal ta straffe, men i dag var det viktig at både Sørli og Lindahl fikk følelsen av å score mål.

Giftig

To bytter skulle vise seg å være avgjørende for kampens gang. Sebastian Tounekti og Axel Lindahl bidro begge med målpoeng for å dra seieren i land, hvor førstnevnte kom inn i ukjent territorium i spissrollen.

– Sebastian kommer inn i en rolle han ikke er helt skolert i og det ser vi litt i bevegelsesmønsteret. Men så scorer han jo mål i et veldig fint angrep, sier sjefen og legger til:

– Axel begynner å se mer giftig ut nå, og man ser at det begynner å bli litt mer fart i beina på han. Begge to gjør veldig gode innhopp, som sørger for en komfortabel seier.

Neste helg gjester Bodø/Glimt Molde i generalprøven før seriestart 9. mai. Etter Marbella-oppholdet har Glimt til nå spilt to treningskamper, mot Tromsø og Brann. Én uavgjort og én seier – med dagens resultat – før vårens siste treningskamp.

– Det å få avslørt våre styrker og svakheter er viktig til vi går i gang med kampen om å kjempe om poeng, avslutter Knutsen.

Glimt-Brann 4-1 (1-0)

Mål: 1-0 Sondre Sørli (3. str), 1-1 selvmål, Vegard Leikvoll Moberg (59), 2-1 Ola Solbakken (73), 3-1 Sebastian Tounekti (89), 4-1 Axel Lindahl (90. str)

Gult kort: Petter Strand, Brann

Dommer: Martin Berg

Glimts lag: Nikita Haikin (Joshua Smits inn fra 53. min) – Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik Andre Bjørkan – Hugo Vetlesen (Elias Kristoffersen Hagen inn fra 73. min), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Sondre Sørli (Axel Lindahl inn fra 73 min), Vegard Leikvoll Moberg, Ola Solbakken

Branns lag: Håkon Opdal – Ole Didrik Blomberg, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, David Wolfe – Petter Strand, Daniel Pedersen (Kristoffer Barmen inn fra 36. min), Thomas Grøgaard – Kasper Skaanes, Daouda Bamba, Robert Taylor

Treningskamper 2021:

Brann-Glimt 2-0, Marbella-Glimt 2-2, Europa FC-Glimt 2-5, Linense-Glimt 0-2, Atletico Sanlequeno-Glimt 1-11, Linense-Glimt 0-2, Glimt-TIL 1-1, Glimt-Brann 4-1

Målscorere i treningskampene:

Erik Botheim 4, Kasper Junker 4, Marius Høibråten 2, Ulrik Saltnes 3, Sondre Brunstad Fet 2, Hugo Vetlesen 2, Ola Solbakken 2, Sebastian Tounekti 2, Axel Lindahl 2, Brede Moe, Sondre Sørli, Runar Hauge og Adan Hussein

Kommentarer til denne saken