Gå til sidens hovedinnhold

Aksjegevinst ga gigantoverskudd. Nå drypper det penger til aksjonærene

Energiselskapet Dragefossen AS i Saltdal leverer et meget sterkt resultat for 2020.

For abonnenter

- At vi til tross for pandemien og et år med svært lave kraftpriser, likevel kan levere rekordhøy aktivitet og et stort overskudd, gjør meg stolt på vegne av både ansatte, styret og eierne, sier administrerende direktør Truls Paulsen.

Det bokførte resultatet for 2020 - som presenteres for generalforsamlingen 14.juni - viser at Dragefossen gikk med hele 77,7 millioner i overskudd sist år.

Resultatet skyldes i all hovedsak Dragefossen eierskap i Arva (tidligere Nordlandsnett) som i fjor fusjonerte med Troms Kraft.

Dragefossen eide 10,1 prosent av aksjene i Nordlandsnett, og etter opprettelsen av det nye selskapet Arva kunne energiselskapet fra Saltdal bokføre en betydelig verdiøkning i aksjene sine, som igjen ga et bokført overskudd på 68 millioner kroner, ifølge Dragefossen AS.

- Det strategiske valget vi gjorde i 2014, da vi valgte å bli deleier i et større selskap med eierskap i kraftnettet, har vist seg å bli akkurat så verdifullt for våre eiere som vi ønsket. Aksjene i Dragefossen har økt i verdi, vi har posisjonert oss strategisk for årene som kommer, samtidig som vi fortsetter å skape trygge, lokale arbeidsplasser i et konsern med vekst, sier en fornøyd Paulsen.

Styret i Dragefossen har foreslått et utbytte på 4.000 kroner per aksje foran årets generalforsamling, som er en økning på 60% fra året før. Dette gjøres med bakgrunn i en god ordinær drift i 2020, opplyser selskapet.

Det er verdt å notere seg at Dragefossen ville styrt mot et overskudd på omlag 8,9 millioner kroner, også uten den store aksjegevinsten.

- Konsernet Dragefossen og våre fire datterselskaper utvikler seg som forventet, og vi har rigget oss slik at vi står fjellstøtt innen flere kjerneområder. Det jobbes meget bra av våre avdelinger både innen montasje/entreprenør, telekommunikasjon og prosjektering, sier administrerende direktør Paulsen.

Les også

Truls kan glise over millioner i overskudd

Kommentarer til denne saken