I mandagens episode av Studio Glimt-podden er fotballagent Kevin Ingebrigtsen gjest.

Han er bror av tidligere Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen, har jobbet med flere spillere som har ikledd seg den gule trøya og er med i agentnettverket Stars & Friends.

Ingebrigtsen er godt kjent med Bodø/Glimts motstander i den historiske play off-kampen tirsdag kveld, hvor en gruppespillplass i den gjeve Mesterligaen ligger i potten. Han har nemlig jobbet tett på det balkanske fotballmarkedet lenge.

Kroatisk stjerne

I Studio Glimt-podden gir han oss et innblikk i hvilke spillere man bør se opp for, som den giftige kantspilleren Mislav Oršić.

Men Ingebrigtsen forteller også om lederstrukturen og det å jobbe som agent med klubben fra Kroatia:

– Det er litt annen ledelsesform enn det vil være i skandinavisk fotball, sier han og trekker blant annet fram den tidligere treneren Zoran Mamić, som er dømt til fengsel for skatteunndragelse.

– Det er big business, Dinamo Zagreb. Det er folk i bakgrunnen som henter ut penger. De har økonomiske muskler, men jeg tror nok motivet for å hente ut penger og få inn midler er viktigere enn å vinne Europa League.

Litt senere forteller Ingebrigtsen om da han tidlig i karrieren forsøkte å hente den da unge og talentfulle midtstopperen Filip Benkovic til Rosenborg.

– Jeg tør ikke å en gang tenke på hvilke midler de brukte for å få ham til å signere ny kontrakt. Men der ble han, sier Ingebrigtsen. Benkovic gikk senere til Leicester for store penger.

– Det er ikke bare for hvilken som helst agent å ta kontakt med Dinamo og tro at du skal gjøre business. Det er et knippe av fotballverdenen som sikkert kunne ha vært med i Gudfaren, slår den trønderske agenten fast.

Wow-faktor

I løpet av den drøye timen han skjenker ANs podkast får lytterne også innsikt i hvilken type fotball Dinamo Zagreb spiller. Vi får også høre hvordan Kevin Ingebrigtsen reagerte da han hørte at Glimt hadde sikret seg den danske midtbaneeleganten Albert Grønbæk fra AGF Aarhus:

– Wow!

Ingebrigtsen forteller også historien om da tidligere Glimt-stjerne Philip Zinckernagel var gått lei av lite spilletid i danske Sønderjyske. Og han hevder faktisk at en av de virkelig store suksesshistoriene de siste årene aldri hadde blitt noe av uten hans nettverk og kontakt med Aasmund Bjørkan.

Dette – og mye mer – får du i siste episode av Studio Glimt-podden. Lytt til hele episoden her: