(Nettavisen): Over 4,3 millioner nordmenn har lastet ned Vipps. Med appen installert er det fort gjort å stole på Vipps-beskjeder man får på telefonen, men man bør sjekke hvem avsenderen er både en og to ganger.

«Vipps-ID en din er midlertidig suspendert. For å aktivere kontoen din må du oppdatere informasjonen din:» står det i en sms-melding som sirkulerer denne helgen, med en lenke du ikke skal trykke på. Avsender er titulert «Vipsteamet».

Det liker kommunikasjonssjef i det ekte Vipps, Caroline Lunde, dårlig.

– Vi synes virkelig ikke noe om at Vipps og den tilliten vi har, misbrukes av kriminelle for å lure folk. Dessverre skjer det ofte med merkevarer som er kjente og kjære for veldig, veldig mange. Eksempler på det er DnB, Posten, IKEA, Telenor og Coop og mange, mange flere, skriver Lunde i en e-post til Nettavisen.

Bruker ikke e-post eller tekstmelding

Hun er tydelig på at vipps aldri ville sendt en slik melding til sine kunder.

– Vipps vil aldri kontakte deg på epost eller sms for å be deg om å dele sensitiv informasjon. En svindler gjør seg ofte flid med å få smsen eller eposten til å se troverdige ut, men dersom du studerer avsenderadressen så kan du ofte avdekke at de faktisk ikke kommer fra Vipps.

– Hvis du er usikker så gå gjerne inn på Vipps-appen. Der kommuniserer vi direkte og trygt med brukerne våre, og opplysningene dine er trygt lagret. Ikke send sensitiv informasjon over epost eller sms til noen du ikke vet hvem er.

Svindeltoppen

Søndag morgen skrev NTB om at Norge troner soleklart øverst i Norden, når det kommer til telefonsvindel. I 2022 hadde Telia stoppet 77 millioner svindelsamtaler rettet mot nordmenn.

Vipps ser stadig nye varianter av svindelforsøk.

– Svindelforsøk forekommer i stadig nye former, farger og via forskjellige kanaler, og vårt beste råd er å lese seg opp og vær skeptisk. Med kunnskap blir det vanskeligere å lure deg. Får du en tvilsom henvendelse fra noen som utgir seg å være Vipps, så gå inn på https://vipps.no/sikkerhet/ eller ta kontakt med mine dyktige kolleger på Vipps kundeservice, skriver Lunde.