Gå til sidens hovedinnhold

Advarer mot livsfarlige tabletter i omløp i Salten

Politiet har denne uka gjort beslag av ulovlige og livsfarlige tabletter både i Salten, Lofoten og Vesterålen. De er av samme type som ble beslaglagt i Tromsø i forbindelse med tre overdosedødsfall, skriver politiet i ei pressemelding.

- Vi har grunn til å tro at dette dopet er spredt rundt om i Nordland og vil advare på det sterkeste mot å innta det. Tablettene er livsfarlige, sier Finn Erik Rødsand, leder for Felles enhet for forebygging, etterretning, og etterforskning i Nordland politidistrikt.

Les også

De tok tablettene sammen. Hun våknet. Han gjorde ikke det: – Vi var sjelevenner. Han var umistelig

Avisa iHarstad skriver at dopet har tatt liv av tre unge menn i Tromsø på kort tid, og at fem personer ble pågrepet etter tips og beslag i Harstad, 11. november.

De fem personene var menn i 20-årene, og de ble pågrepet etter funn av flere narkotiske stoffer. Deriblant Ksalol som politiet nå går ut og advarer mot i Nordland.

– Det er åpenbart at distribusjon og salg har pågått en stund, men vi har ingen formening om hvor mye det er snakk om, sier etterforskningsleder Morten Hole ved politistasjonen i Harstad, til iHarstad.

Etterforskningslederen sier at politiet har advart om Ksalol tidligere, og frykter at de må gjøre det igjen senere.

– Dette inngår i en rekke av advarsler om å innta tabletter med ukjent innhold. Det er også mistanke om at blandingsmisbruk spiller en rolle i dødsfallene. Her snakker vi om en reell fare for liv og helse, sier han.

Kommentarer til denne saken