Gå til sidens hovedinnhold

Å redusere ein heil region til eit fakkeltog

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Avisa Nordland den 14. februar skriv sjefredaktør Jan-Erik Hanssen om Nord universitet som har vore ute «i hardt vær» det siste året. Det har ikkje storma utan grunn. Når ein vel å drive med løftebrot, løgn og hersketeknikkar, er det ikkje så rart at ein får Nordland fylkesting, regionråda på Helgeland og folkemeininga mot seg. Opposisjonen på Stortinget har og vore tydeleg på kva dei meiner om nedlegginga av campus Nesna. På partileiardebatten i Trondheim sa Jonas Gahr Støre «Vi skal ha det studiestedet tilbake!».

Les her: Fordelen med å ligge på bunn er at det bare kan gå en vei

Vi kan vere einige om at dette har vore eit «annus horribilis» for Nord universitet. Men det får dei ta på si eiga kappe. Diverre er Jan-Erik Hanssen nok ein gong på tur i fella som ukritisk heiagjeng. «Fordelen med å ligge på bunn er at det bare kan gå en vei», seier Hanssen. Det han då ikkje nemner er at av alle Nord sine Campusar, så kom Nesna særleg godt ut. Studentane på Nesna er av dei mest nøgde i heile landet. Dette året har faktisk fleire studentar søkt overflytting frå Bodø til Nesna. Aksel Tjora, professor og styremedlem ved NTNU, har tidlegare skulda studentpolitikarar for å fokusere på eiga karriere og halde seg inne med leinga. Han trekkjer spesielt fram Nesnastudentane. «de viser en helt annen holdning og mitt håp er at den aksjonen her kan forplante seg til alle studentene i Norge for å stå opp mot mange endringer som er i ferd med å ødelegge institusjonenes særegne kvaliteter."
For det er det Campus Nesna har, eigne kvalitetar. Campus Nesna har spesialisert seg på desentralisert utdanning og livslang læring, som så ofte er omtalt i den nasjonale utdanningsdebatten. Ein debatt som Campus Nesna i høgste grad har teke del i det siste året.
Og dersom dette «annus horribilis» har virvla opp noko, så er det forståinga av at kulturen og tradisjonen for høgare utdanning som trengs for framtida i Nordland, den finns på Nesna.

Kommentarer til denne saken