803 vektere tas ut i streik

Med det siste tilbudet fra arbeidsgiverne styrte meklingen mot en konflikt, og forhandlingsutvalget kunne ikke anbefale det forslaget som forelå.

Med det siste tilbudet fra arbeidsgiverne styrte meklingen mot en konflikt, og forhandlingsutvalget kunne ikke anbefale det forslaget som forelå. Foto:

Vekterlønnen har sakket akterut – arbeidsgiverne viste ingen vilje til å tette gapet.

DEL

Meklingen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel førte ikke fram. Meklingen pågikk i 6 og halv time på overtid uten at det lykkes å komme til enighet.

Dermed blir det streik fra onsdag klokken 1200.

– Ble møtt uten forståelse

NTB melder at 803 vektere tas ut i streik.

Forbundsleder Anita Johansen i Norsk Arbeidsmandsforbund sier i en kommentar at vekterne har sakket akterut lønnsmessig de siste årene fra en allerede lav lønn. Det var derfor forventninger til et oppgjør som skulle bringe vekterlønnen nærmere gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

– Dessverre møtte vi ingen forståelse for dette i meklingen. Vi opplevde allerede fra starten i de første forhandlinger en motpart som konsekvent avviste alle våre krav, sier hun og fortsetter:

– Vi fikk heller ikke gjennomslag for kravene om bedre arbeidsforhold for lærlinger eller økt arbeid mot ufrivillig deltid, så dette er svært skuffende, understreker hun.

Foruten grunnlønn skal ikke arbeidsgiverne ha vist noen vilje til å regulere satsene for arbeid ved natt og helg. Johansen forteller at det heller ikke ble vist noen vilje til å øke tillegget for fagarbeidere.

– Vi håpet i det lengste det skulle være mulig å finne løsning gjennom mekling, men dessverre lyktes ikke det denne gang, sier Johansen.

Overtid og brudd

NAF tar ut 420, mens Parat tar ut 383 vektere i streik fra arbeidstidens begynnelse onsdag morgen.

Partene meklet onsdag morgen på overtid før det altså ble brudd.

– Det er fortsatt omtrent 1.000 permitterte vektere i denne bransjen, som er blant de hardest rammet av koronasituasjonen. Samtidig blir dette den første streiken i dette koronalønnsoppgjøret, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Med det siste tilbudet fra arbeidsgiverne styrte de meklingen mot en konflikt, og forhandlingsutvalget kunne ikke anbefale det forslaget som forelå.

– Det er svært beklagelig at vi ikke klarte å finne en løsning selv innenfor rammene for frontfaget, konkluderer Johansen i Norsk Arbeidsmandsforbund.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken