SpareBank 1 Nord-Norge overrakte i går årets julegave som går til Bodin 4H-gård. Gaven som utbetales fra bankens gavefond var på kr 75.000,-.

- Gården er et fantastisk tilbud til Bodøs befolkning. På 4H-gården får barn mulighet til å bli kjent med de vanligste norske husdyrene. De ansatte har fokus på å formidle på en praktisk måte hvor maten vår kommer fra, skrivr Trine Gansmoe fra SpareBank 1 Nord-Norge i en pressemelding.

Bodin 4H-gård har blant annet hester, griser, høns, kaniner, katter og sauer. Dyrene blir brukt som pedagogiske hjelpemidler i undervisningen til barnehager og skoleklasser. Det er åpen barnehage på gården mandag, onsdag og fredag – og det er i tillegg åpen gård blant annet på lørdager. I tillegg til mulighet til å besøke alle dyrene, tilbyr gården handikapridning.

Området rundt gården er et åpent nærmiljøanlegg som kan brukes av byens befolkning året rundt. Her finner man lekeapparater, bålplasser, akebakke, stier, benker og bord. Gården samarbeider tett med Bodin 4H-klubb og samarbeider også med 4H-klubben Færingen. Det arrangeres sommerklubb for barn om sommeren i samarbeid med 4H Nordland. I tillegg til at gården og 4H-klubben benytter lokalene aktivt, er det også mulig å leie lokaler til private arrangementer. Gården har en kafè, Margitstua med steinovnsbakeri og utestue til bålkos.

- SpareBank 1 Nord-Norge setter stor pris på den gode jobben som de ansatte på 4H-gården gjør og er derfor glade for å kunne gi et bidrag til det flotte tilbudet, skriver Gansmoe.

Videre har Alternativ Jul fått en gave på 25.000 kroner. Banken har stor respekt for tiltaket og den innsatsen som gjøres for alle som feirer jul hos Alternativ Jul. En glede å støtte!