Et pilotprosjekt på Østbyen skole har gitt store forbedringer i svømmeferdigheter blant 4. klassinger, ifølge en årlig måling. Dette ifølge en pressemelding fra Nordlandsbadet.

I november gikk startskuddet for pilotprosjektet «Svøm Bedre i Nordlandsbadet». Det er et samarbeidsprosjekt mellom Bodø Spektrum KF og skolekontoret i Bodø Kommune som har gitt alle 4. klassingene ved Østbyen skole, Kjerringøy skole og skolen i Væran 12 gratis klipp til Nordlandsbadet for seg og en foresatt/forelder.

Cirka hver 3. uke har Nordlandsbadet stilt med instruktør på temakvelder for å bidra de foresatte med svømmeundervisningen. Nordlandsbadet har i prosjektet også laget undervisningsmateriell til eleven og foreldre/foresatte.

Scorer høyest i Bodø

I den årlig målingen av svømmeferdighetene til 4.klassinger i Bodø, har nemlig Østbyen skole funnet at deres elever scorer mye bedre sammenlignet med fjoråret. Tilbakemeldingen fra svømmelærerne er at de opplever at elevene er tryggere og beveger seg bedre i vann sammenlignet med tidligere år, heter det i pressemeldingen. Blant foreldre og foresatte har det også vært utelukkende positive tilbakemeldinger.

Salg- og markedsansvarlig i Bodø Spektrum, Kristin Haugen er fornøyd med hvordan prosjektet har lyktes.

- Vi er veldig fornøyde med resultatene. Vi har hatt stor tro på prosjektet fra oppstarten og det er godt å se at det har gitt resultater. Det viser bare hvor viktig det er med utvidet svømmeundervisning og mengdetrening for å bli trygg i vann og svømmedyktig. Dette i tillegg til at skolen har fått inn en ekstra svømmelærer har vært viktig, sier Haugen. 

Nå ønsker Nordlandsbadet at tiltaket videreføres til alle skolene i Bodø. 

- Erfaringene er veldig positive og vi håper at prosjektet kan videreføres i fullskala og gjelde alle 4.klassingene i Bodø kommune fra høsten, noe foretaket foreslår ovenfor bystyret, forteller Haugen.