Vi ser at klimaendringene går raskere enn vi trodde. Mange av oss er dypt bekymret for hvilken verden vi overlater til barna våre.

FNs generalsekretær er tydelig: Han ber alle land, også Norge, om å avslutte letingen etter mer olje og gass. Du kan ikke kalle deg klimaparti i vår tid hvis du ikke kjemper hardt for å få dette gjennom. Likevel er det bare MDG som har satt stans i oljeleting som absolutt krav.

Det er meningsløst og feil av Norge å lete etter ny olje og gass som vi først skal begynne å utvinne om 10–15 år, det vil si flere år etter verden skal ha halvert klimagassutslippene.

Letestans er ikke et urimelig krav. Det er egentlig en selvfølge nå, etter FN har varslet kode rød for menneskeheten. Land etter land vedtar nå letestans og sluttdatoer for oljeutvinning. Det er så klart mulig å få til letestans i en forhandling også i Norge.

Vår tid krever at vi er sta og kompromissløse i avgjørende klima- og natursaker, på vegne av barna og verdens fattigste.

Forskjellen på MDG og andre partier er at vi setter klima og naturen aller først når vi må prioritere. Vår plan er å bytte ut regjeringen, forhandle med Ap og SV, og vinne kampen for letestans og annen viktig miljøpolitikk.

Men da trengs et sterkt MDG. Dette valget kan bli historisk!