Gå til sidens hovedinnhold

200.000 nordmenn rammes når verdens første kredittkort legges ned

Artikkelen er over 2 år gammel

Verdens første kredittkort legger inn årene i Norden, noe som påvirker rundt 200 000 kortkunder her til lands og rundt en halv million kunder sammenlagt i Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Kortene, utstedt av SEB Kort, vil ikke fungere fra og med fredag 31. mai.

– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer. Vi har derfor tatt en strategisk beslutning om å avvikle våre Diners Club-kort, sa Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort da Dinero.no først omtalte nyheten.

Diners Club har eksistert siden 50-tallet, og som verdens første kredittkort har det dannet grunnlaget for dagens kredittkort.

Kan nedbetales som før

Dersom du er en av de 200 000 nordmennene som har eid et Diners Club-kredittkort og fremdeles har penger utestående på kortet, kan du betale ned med like vilkår som før helt til du har tilbakebetalt det du skylder. Det bekrefter Ruud Johnsen.

– Dersom noen Diners Club-kunder har benyttet kreditt, kan de nedbetale på vanlig måte frem til utestående er nedbetalt, sier hun til Dinero.no.

Også de som har benyttet seg av kredittkortets reiseforsikring kan anse seg som trygge.

– Reiseforsikringen vil fortsatt gjelde så lenge reisen er betalt innen denne datoen, forutsatt at reisen er betalt med et Diners Club-kort som er aktivt inntil 31. mai 2019.

Reisekonto tilgjengelig

Samtidig vil alle terminaler som tidligere har akseptert Diners Club fortsatt akseptere kortet som betalingsmåte via Diners Clubs samarbeid med Nets Danmark.

SEB Kort understreker at til tross for at Diners Club forsvinner fra det norske markedet, vil de fremdeles kunne tilby Diners Club Reisekonto.

– Diners Club Reisekonto er en ettertraktet bedriftsløsning tilrettelagt for å redusere administrasjonsarbeid med forretningsreiser, samt gi bedriften bedre oversikt over reisekostnadene, meddeler Ruud Johnsen.

Med denne tjenesten samles alle reisekostnader på én faktura, og hensikten med tjenesten er å minske mengden av administrasjon og antall fakturaer. Tjenesten kan tilpasses større bedrifters reiseregnings- og økonomisystemer. 

Når det kommer til alternative kredittkort for Diners Club-kunder som nå har et ubrukelig plastkort i lommeboka, anbefaler Ruud Johnsen andre SEB-utstedte kort.

– Vi tilbyr våre kunder det kortet som vil passe kunden best; f.eks. Eurocard eller noen av de øvrige Mastercard-kortene vi utsteder i samarbeid med våre partnere. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med kundene våre med et annet kort hos oss, sier hun.

Dersom det er Eurobonus-opptjening som er motivet for å ha kortet, har Dinero.no en omfattende oversikt over hvilke kredittkort som tilbyr Eurobonus.

Kommentarer til denne saken