AN+ til kun kr. 1,- Bestill her!

En beregning viser at 57.000 norske bunader er forsikret for 2,2 milliarder kroner. Det er bare en brøkdel av landets bunader.

Les også: Rekordsalg for Husfliden i Bodø

Det er If Skadeforsikring som har gjort et overslag over bunadsforsikringer, melder NRK;http://www.nrk.no/livsstil/forsikrer-bunader-for-milliarder-1.12941845. Forsikringsselskapet sier de har merket en økning i antall kunder som forsikrer nasjonaldrakten sin.

– Det virker som bunadseiere er mer klar over hvilke verdier festdraktene utgjør, og hvilke tap de må ta på egen kappe dersom de ikke har bunadsforsikring, sier forsikringsselskapets assisterende informasjonsdirektør, Emma Elisabeth Vennesland. Hun minner om at det er begrenset hvor mye innboforsikringen dekker dersom noe skjer med bunaden.

Men selv om bunadene utgjør store verdier, anbefaler Forbrukerrådet å prioritere forsikring av ting som hus, innbo og bil.

– Prioriter dine største verdier. En egen forsikring av bunaden kommer i kategorien «småforsikringer», som ikke er noe vi anbefaler å prioritere Det skal mye til for at det lønner seg å tegne en egen bunadsforsikring, sier Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Ifølge Norsk institutt for bunad og folkedrakt finnes det mer enn 2,5 millioner bunader til en verdi av godt over 30 milliarder kroner i norske hus og hjem. (©NTB)