Gå til sidens hovedinnhold

120 i karantene etter smitte på sykehus i Finnmark

Artikkelen er over 1 år gammel

12 ansatte er også smittet ved sykehuset, der smitten ikke er under kontroll.

Nettavisen: Ved Hammerfest sykehus har flere testet positivt på koronaviruset.

– Per nå er 12 ansatte smittet, og 120 personer er definert som nærkontakter og satt i karantene, opplyses det på en pressekonferanse klokken 18 søndag.

Alle planlagte behandlinger og operasjoner er utsatt. Folk som trenger øyeblikkelig hjelp, vil få det, opplyser sykehuset. Kreftbehandlingen ved sykehuset blir ikke berørt. Sykehuset har fått bistand fra andre klinikker og sykehus i hele Nord-Norge for å sikre drift og bemanning.

Fredag opplyste sykehuset at 60 personer var satt i karantene:

– Det vil gjennomføres smittesporing rundt hvert enkelt tilfelle, og tallet på ansatte i karantene er fredag kveld rundt 60, skrev sykehuset i en pressemelding fredag.

Finnmarkssykehuset har et nært samarbeid med Hammerfest kommune, fylkeslegen, Helse Nord og foretakene i regionen i situasjonen som har oppstått.

– Vi er i en krevende situasjon, men vi opplever stor velvilje og god støtte, både lokalt og regionalt. Vi har fått tilsendt nødvendig testutstyr fra UNN, og de øvrige foretakene i Helse Nord har bidratt med personell slik at vi kan opprettholde beredskapen. Jeg vil takke både ansatte og alle andre for god hjelp og innsats, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin i Finnmarkssykehuset HF.

Kommentarer til denne saken