Hei Bodø/Glimt, og velkommen til internasjonal fotballs endeløse kynisme! Slik kan dagens UEFA-vedtak om å utestenge Kjetil Knutsen fra sidelinja under returkampen mot Roma kort oppsummeres.

Roma spekulerer åpenlyst i disiplinærsystemets treghet og UEFA kommer ikke til å løfte en finger for å hjelpe et lite lag fra fotballens bakgård.

Det finnes svært motstridene beskrivelser av hva som skjedde i spillertunnelen på Aspmyra torsdag, men det finnes også en video som viser hva som faktisk gikk for seg.

Den sitter UEFA på, og de nekter å vise den til noen andre. Lite tyder heller på at den komiteen som har utestengt Knutsen midlertidig har sett særlig nøye på den, om i det hele tatt. Hans "motpart, Romas keepertrener Nuno Santos er nemlig også utestengt.

Pressemeldingen er krystallklar på at begge er "midlertidig suspendert". Det vil si at saken ennå ikke er ferdig etterforsket. Det er en typisk UEFA-reaksjon; man suspenderer begge mens man går grundigere gjennom saken. Så felles en endelig dom.

Slik framstår UEFA som "nøytrale", men resultatet blir alt anna enn nøytralt. For selv om etikkomiteen skulle ende med å renvaske Knutsen helt er skaden allerede gjort; Glimt må klare seg uten ham mot Roma.

Våre eksperter satt midt i innspilling da Knutsen-sjokket kom:

Alt tyder på at det var dette som var målet til Roma og Jose Mourinho. Både Mourinho og Nuno Santos er flere ganger før blitt straffet av ulike fotballmyndigheter for sin uakseptable adferd overfor dommere, andre trenere og spillere.

De vet nøyaktig hvordan systemet fungerer, og regner nok tapet av Santos som en bagatell i forhold til Glimts tap av Knutsen.

På ett nivå bør Bodø/Glimt derfor ta dette som et hederstegn: Roma og Mourinho er så livredde for dem på banen at de bruker alle skitne triks for å felle dem utenfor banen.

Det som en gang var verdens beste trener er nemlig blitt en fotballdinosaur. Hans vinneroppskrift er gått ut på dato, det er Peps, Klopps og Knutsens pressfotball som representerer framtiden.

Alt gamle Mou sitter igjen med er mind games og skitne tricks.

Glimt har appellert UEFAs avgjørelse, men lite tyder på at de vinner fram med det. UEFA snakker riktignok varmt om fair play, men alt som betyr noe er egne inntekter og pengestrømmer.

Det betyr ikke at de aktivt vil motarbeide Glimt, men Roma i en semifinale betyr 70.000 på hjemmekampene, mot 7.000 i Bodø. Et italiensk tv-potensial på 50 millioner seere, mot 5 millioner i Norge.

Så hvorfor skulle UEFA plutselig få det travelt på Glimts vegne?

Ikke misforstå, Glimt gjør selvsagt helt rett i å appellere vedtaket, men må parallelt begynne å forberede seg til en kamp der Knutsen ikke står på sidelinja. Det gjelder både spillere og støtteapparat.

For selv om dette blir en ny opplevelse for Glimt, er det langt fra første gang i europeisk fotball at en trener må lede laget sitt fra andre steder enn sidelinja.

Det går ofte aldeles utmerket, så lenge laget og teamet er godt forberedt og vet hvordan slikt kan takles.

Slik sett er dette ingen katastrofe for Bodø/Glimt. Jeg vil faktisk hevde at det er mye verre om Brede Moe ikke kan spille.

Men det forutsetter at Glimt gjør det de er aller best til; kutter ut all ytre støy og fokuserer kun på prestasjon.

Det betyr at man verken lar seg dupere av det som har skjedd, eller går på banen for å "hevne" Knutsen.

Bodø/Glimts spillere har før vist at de evner akkurat det, og klarer de det samme skjærtorsdag kan Roma få erfare at 1-0 er en farlig ledelse. Særlig når den er oppnådd utenfor banen og gjennom skitne tricks og urent spill.

Og skulle Glimt klare å gå videre, med både Roma, Mourinho og UEFA på motsatt banehalvdel, blir det tidenes norske fotballprestasjon. Uten sammenligning.