Stortings-toppene dropper komitémøter

<p lede="true"> Helga Pedersen (Ap) har i år bare deltatt på tre av 30 obligatoriske komitémøter på Stortinget. Siv Jensen (Frp) har kun deltatt på to, og Erna Solberg (H) på fire. <b>Hva mener du om det? Si din mening!</b> </p>

DEL

Også Erna Solberg (H) er også blant de som dropper flest møter.

Bare to ganger i år har Siv Jensen deltatt på komitémøtene til Forsvars- og utenrikskomiteen. Ved de resterende 28 møtene i året som gikk, prioriterte Jensen andre avtaler, skriver VG.

– Det har vært praksis, siden den parlamentariske lederen har mange andre oppgaver å ivareta, sier Frps fungerende kommunikasjonssjef Mazyar Keshvari om Siv Jensens mange fravær.

Arbeiderpartiets parlamentariske leder, Helga Pedersen, sitter i samme komité som Jensen. Hun dukket bare opp én gang mer enn Frp-lederen, men viser også til at hun som parlamentarisk leder har mange oppgaver på og utenfor Stortinget som tar mye tid.

Høyres Erna Solberg har bare møtt opp til 4 av helsekomiteens 35 møter.

– Hovedjobben for Høyre gjøres der av våre to andre representanter i komiteen. Som partileder må jeg også følge saker i alle de andre komiteene, og da må tiden prioriteres strengt, sier Solberg. (ANB-NTB)

Artikkeltags