Til tross for omfattende undersøkelser har det ikke lykkes PST å finne personen bak brevene som fortalte at vedkommende var Anders Behring Breiviks nestkommanderende i Knights Templar. Foto: Thomas Winje Øijord, Scanpix/ANB

Finner ikke «celle to»

PST har fortsatt ikke funnet personen som hevder å være Anders Behring Breiviks nestkommanderende.
Publisert 23.08.2012 kl. 18:35 Oppdatert 23.08.2012 kl. 18:35

Tips en venn på e-post:

Til tross for omfattende undersøkelser har det ikke lykkes PST å finne personen bak brevene som fortalte at vedkommende var Anders Behring Breiviks nestkommanderende i Knights Templar.

Det opplyser informasjonssjef Martin Bernsen i PST.

– Vedkommende som hevdet at det dreide seg om «celle to» i nettverket, bærer mange tegn på ikke å være i noe nettverk, men absolutt datakyndig. Det vi så ikke vet er om vi har å gjøre med en datakyndig som ønsker å skape forvirring, eller om det er en person som både er datakyndig og har de samme synspunktene som Breivik, sier han til NTB.

Ifølge Bernsen etterforskes saken fortsatt for fullt.

– I likhet med øvrige saker er etterretning viktig. Som sikkerhetstjeneste leter vi i vår etterretning etter mønstre og sammenhenger, men «celle to»-saken blir også konkret etterforsket med sikte på å finne en gjerningsperson. Og det har vi ikke klart så langt, sier informasjonssjefen.

Han bekrefter at den andre saken om trusselbrevene som tok til orde for en sharia-stat på Grønland også blir undersøkt av PST, men at man ikke ser på den som like alvorlig som Knights Templar-saken.

(ANB-NTB)

Les mer om:  Nyheter 

På forsiden nå