Sauebonde Hans Helge Høyland fant torsdag sauen sin stående i bekken med avrevet jur. Nå har de fått fellingstillatelse på bjørn i Salangsdalen. Foto: privat

Fant sau i live med avrevet jur

Angrepet av bjørn.
Susanne Noreng E-post
Publisert 18.08.2012 kl. 00:41 Oppdatert 18.08.2012 kl. 00:52

Tips en venn på e-post:


Sauebonde Hans Helge Høyland fant torsdag sauen sin stående i bekken med avrevet jur. Nå har de fått fellingstillatelse på bjørn i Salangsdalen. Foto: Privat
Sauebonde Hans Helge Høyland fant torsdag sauen sin stående i bekken med avrevet jur. Nå har de fått fellingstillatelse på bjørn i Salangsdalen. Foto: privat

Forrige lørdag fant sauebonde Hans Helge Høyland en av sauene sine drept av bjørn i Salangsdalen i Bardu, skriver Nordlys.

I starten av denne uken ble det så observert en bjørn i Salangsdalen. Bjørnen ble observert på motsatt side av dalføret fra der kadaveret ble funnet.

Uten jur

Torsdag morgen ble igjen en av sauene til Høyland offer for bjørn.

- Bjørnen hadde snudd sauen på rygg og snittet opp jurene. Sauen stod i bekken uten jur, forteller Høyland.

- Den var tydelig traumatisert og i sjokk, fortsetter han.

Høyland er glad for at sauen søkte til bekken i veigrøften ved huset, slik at de fant den. Sauen var såpass skadet at de måtte avlive den.

Fellingstillatelse

Høyland søkte da om fellingstillatelse på bjørnen, og fikk det innvilget.

Fylkesmannen i Troms ga fellingstillatelse torsdag.

- Vi har samlet sammen det interkommunale jaktlaget. De gikk i gang med jakten torsdag kveld, forteller rovviltkontakt i Statens Naturoppsyn Trond-Erik Markussen.

Det er ikke første gang Høyland er plaget med slagbjørn blant sauene hans. Også i 2004, 2005, 2006 og i 2009 mistet han sauer etter bjørneangrep. Han setter nå sin lit til jaktlaget klarer å felle bjørnen.

Les mer om:  Nyheter 

På forsiden nå