Grottevideo

Video: Gull Pedersen

Reddet ut av grotte

Bodømannen Tor Inge Storlien syntes det var en spesiell opplevelse å ligge fastspent i en båre og bli fraktet ut av grotta. Se video og bildeserie

Publisert 31.07.2012 kl 10:00 Oppdatert 31.07.2012 kl 09:19

Tips en venn på e-post:


...
Heising. Det foregikk med stor forsiktighet da Lina Lindén skulle heises og fires foran åpningen til grotta Bjørndalshola.

Redningsøvelse i grottene på Setså

Alle foto: Gull Pedersen.


Det er grotteentusiaster fra seks forskjellige land til stede på Setså i disse dager. Norsk Grotteforbund arrangerer sin Norges-samling i et av de mest grotterike distriktene i landet. De startet fredag og holder på til onsdag. Et av punktene på programmet er å øve seg på redning i grotte.

Men det var ikke bare redningsmannskapene som fikk prøve seg. Tor Inge Storlien ble fastsurret i ei båre og skulle fraktes ut av grotta fra rundt femti meter inni fjellet. Det var nokså vått i grotta så det var om å gjøre å bevege seg forsiktig. Etter øvelsen hadde de en gjennomgang sammen med redningsleder Anders Westlund som også er nestleder i Norsk Grotteforbund.

– Det var en spesiell opplevelse å bli flyttet rundt på den måten. Men det var helt greit, sier Storlien til redningsgjengen som gjorde seg mange erfaringer.

Les mer i Avisa Nordlands papirutgave, tirsdag.