Heising. Det foregikk med stor forsiktighet da Lina Lindén skulle heises og fires foran åpningen til grotta Bjørndalshola.

Reddet ut av grotte

Bodømannen Tor Inge Storlien syntes det var en spesiell opplevelse å ligge fastspent i en båre og bli fraktet ut av grotta. Se video og bildeserie

Publisert 31.07.2012 kl. 10:00 Oppdatert 31.07.2012 kl. 09:19

Tips en venn på e-post:


Redningsøvelse i grottene på Setså

Alle foto: Gull Pedersen.

Det er grotteentusiaster fra seks forskjellige land til stede på Setså i disse dager. Norsk Grotteforbund arrangerer sin Norges-samling i et av de mest grotterike distriktene i landet. De startet fredag og holder på til onsdag. Et av punktene på programmet er å øve seg på redning i grotte.

Men det var ikke bare redningsmannskapene som fikk prøve seg. Tor Inge Storlien ble fastsurret i ei båre og skulle fraktes ut av grotta fra rundt femti meter inni fjellet. Det var nokså vått i grotta så det var om å gjøre å bevege seg forsiktig. Etter øvelsen hadde de en gjennomgang sammen med redningsleder Anders Westlund som også er nestleder i Norsk Grotteforbund.

– Det var en spesiell opplevelse å bli flyttet rundt på den måten. Men det var helt greit, sier Storlien til redningsgjengen som gjorde seg mange erfaringer.

Les mer i Avisa Nordlands papirutgave, tirsdag.

Les mer om:  Indre Salten 

På forsiden nå