...
Bjørn Liengs startet "Du vet du er fra Fauske når..." som har blitt rene folkebevegelsen. Foto: Lars Antonsen

Fulltreff på Facebook

«Du vet du er fra Fauske når...»

Lars Antonsen E-post
Publisert 19.07.2012 kl 10:32 Oppdatert 19.07.2012 kl 10:36

Tips en venn på e-post:


...
Facebook-siden om Fauske har svært mange medlemmer.

Bjørn Lieng (52) skulle egentlig bare lodde stemningen på sitt tidligere hjemsted. Oppslutningen ble enorm.

Med sitt nåværende utgangspunkt, Trondheim, ville fauskeværing Bjørn Lieng få fauskefolk på banen når det gjelder sin egen historie.

Det ble til Facebook-gruppen «Du vet du er fra Fauske når...»

Responsen lot ikke vente på seg. Etter sju dager hadde gruppa 1.622 medlemmer og flere tusen innlegg og kommentarer.

Softis

– Jeg hadde aldri ventet en slik oppslutning, men folk husker og folk er glade i Fauske, sier Lieng, som har startet rene folkebevegelsen.

Softisen på Edvardsen, Fredheim-pølsene, gata, Dompen og hva russen skrev på butikkvinduene 17. mai er gjengangere i gruppa.

Folk skriver og enda flere kommenterer.

– Det er artig å se at så mange husker det noen trodde bare få visste om, sier Bjørn Lieng.

Ellers er det kommentarer om tigging av gammelkaker på bakeriet, den gang Fauske hadde et uteliv, og hva som skjedde på fester på Stia.

70- og 80-tallet er helt klart en tidsepoke mange kjenner seg igjen i.

Kiosk og tannlege

Initiativtakeren syns folk stort sett er flinke til å holde seg innenfor sømmelighetens grenser.

– Jeg har slettet et par innlegg som gikk for mye på personer. I denne gruppen skal man ikke henge ut folk. Det er Kardemommeloven som gjelder, sier Lieng.

Ellers kommenteres det og diskuteres rundt tidligere lærere, skoletannlegen, for lengst nedlagte kiosker, butikker og personligheter i Fauske sentrum.

Sprint-kampene, og laget med oransje drakter, er også noe folk har et forhold til.

– Mitt klare inntrykk er at folk er veldig glade i Fauske. Det er jeg også, selv om jeg flyttet derfra for 24 år siden. Selv blir jeg bare mer og mer fauskeværing for hvert år som går, sier Bjørn Lieng.